Vysočany se mění v perspektivní městskou část díky rekonstrukci Kolbenovy továrny

Vysočany se mění v perspektivní městskou část díky rekonstrukci Kolbenovy továrny

19.2.2024: Pražské Vysočany, dlouho známé svou průmyslovou historií, prochází dramatickou proměnou. Z místa, které dříve symbolizovalo pouze průmyslový pokrok, se stává moderní a atraktivní čtvrť. Jeden z klíčových projektů, který tuto transformaci podtrhuje, je renovace bývalé Kolbenovy továrny. Zde vzniká přes 200 loftových bytů, které spojují historický šarm s moderním bydlením. Lofty Kolbenova nejsou jen ideálním domovem pro mladé páry a rodiny, ale také atraktivní investiční příležitostí.

Rekonstrukce Kolbenovy továrny propojuje industriální dědictví s moderními prvky developmentu. Architektonické studio Masák & Partner zde přetváří prostor tak, aby všechny nové byty respektovaly původní charakter historické budovy.

Historická budova v novém kabátě

Budova bývalé Kolbenovy továrny v sobě nese odkaz na důležitou historii pražských Vysočan a průmyslového pokroku v Českých zemích obecně. Tato historie je respektována a propojena s moderním konceptem bydlení 21. století.

Architekti tohoto projektu věří, že minulost a současnost mohou tvořit harmonickou symbiózu. Při rekonstrukci bytů je zachována původní železobetonová konstrukce a velkorysé prostory továrny tak vytvářejí nezaměnitelný charakter loftových bytů.

Interiéry budou obohaceny průmyslovými artefakty, jako jsou elegantní ocelová nebo litinová schodiště a kovová okna doplněná exteriérovými stínicími roletami. Téměř každý byt bude disponovat balkonem nebo předzahrádkou, přičemž některé lofty v nejvyšším patře nabídnou dokonce střešní terasu. Tato kombinace zachování historických prvků a vkusu moderního designu vytváří jedinečnou atmosféru, která láká ty, kteří ocení spojení krásy minulosti s pohodlím a stylem současnosti.

Moderní bydlení ve skvělé lokalitě

Lofty Kolbenova nabízejí nejen jedinečné bydlení, ale i výbornou polohu se skvělou dostupností. Nacházejí se blízko stanice metra v nové a dynamicky se rozvíjející lokalitě. V okolí budoucího komplexu budou obyvatelé mít přístup k široké škále možností pro kulturní, kulinářské a společenské zážitky. Nové atrakce a podniky, včetně kaváren, restaurací a řemeslných pivovarů, budou tvořit pulzující centrum aktivity pro obyvatele.

Pro ty, kteří milují přírodu a aktivní životní styl, jsou v blízkosti k dispozici parky jako Zahrádka nebo Podviní, které poskytují rozmanité možnosti pro sportovní a relaxační aktivity.

Investiční příležitost

Lofty Kolbenova nejenže nabízejí výjimečné bydlení, ale představují také atraktivní investiční příležitost. S rozvojem Vysočan a rostoucí poptávkou po bydlení v této lokalitě se projekt stává lákavým také pro investory.

Projekt Lofty Kolbenova přináší nový život do historické budovy a zároveň představuje jedinečnou příležitost pro ty, kteří hledají spojení minulosti s moderním bydlením v širším centru Prahy. Oživení této lokality vytváří prostor nejen pro pohodlný a stylový život, ale také pro investory, kteří vidí potenciál v rychle se rozvíjejícím se prostředí Vysočan.

Vzorový byt a úroveň standardů

Ačkoliv je dokončení všech bytových jednotek zatím hudbou budoucnosti, zájemci si mohou prohlédnout vzorový byt, vybavený moderními interiérovými prvky od českých i zahraničních značek a zakázkovým industriálně laděným nábytkem. Nelze opomenout také krásné vázy od renomovaného českého skláře Františka Jungvirta, které působí jako dokonalý doplněk k industriální atmosféře tohoto bytu. Prohlídka vzorového bytu tak poskytuje potenciálním zájemcům náhled na kvalitu a design, který mohou očekávat při budoucím dokončení.

- komerční prezentace -

Zdroj: www.loftykolbenova.cz

Autor: CENTURY 21