S dotací Nová zelená úsporám uděláte i ze staršího stavení moderní úsporný dům

S dotací Nová zelená úsporám uděláte i ze staršího stavení moderní úsporný dům

3.6.2024: Vlastnictví staršího rodinného domu se aktuálně vyplácí. Program Nová zelená úsporám nabízí nemalé finanční prostředky na modernizaci a úspornější bydlení.

Chcete dům důkladně zrenovovat?

Řekněte si o dotaci v motivačním programu Oprav dům po babičce. S jeho pomocí dům zmodernizujete do nejvyššího energetického standardu. Dotace vám pokryje i polovinu realizačních nákladů a co je nejlepší – peníze dostanete předem.

Co musíte splnit

Kupujete nebo už vlastníte starší dům, ve kterém plánujete dlouhodobě trvale bydlet. Jste ekonomicky aktivní. Vaše domácnost vlastní kromě domu, který chcete rekonstruovat, nanejvýš jednu další nemovitost určenou k bydlení, nebo podíl na takovéto nemovitosti.

Zateplení je základ

Peníze předem můžete čerpat v případě, že se pustíte do opravdu komplexního zateplení. Podpora ve výši až 1 milion korun může být navýšena o další statisíce, pokud přidáte například tepelné čerpadlo, domácí fotovoltaickou elektrárnu, systémy na lepší hospodaření vodou a další opatření, která vám zajistí úsporné a komfortní bydlení.

Něco navíc

Za každé další opatření, které přidáte k zateplení domu, získáte kombinační bonus 10 tisíc korun. Bydlíte ve znevýhodněném kraji? Stát vás podpoří navýšením celkové dotace o deset procent. Máte nezaopatřené děti? Za každé z nich dostanete navíc rodinný bonus 50 tisíc korun.

Ani po získání dotace není dost peněz na renovaci?

I na tuto možnost stát pamatoval. Ve spolupráci se stavebními spořitelnami a bankami připravil k dotaci Oprav dům po babičce úvěr s velmi výhodnými parametry. Úrok je oproti běžným půjčkám poloviční, v kombinaci s dlouhodobou splatností zaručuje nízké splátky. Zapojené banky a spořitelny navíc nevyžadují zástavu nemovitosti a na překážku není ani aktuálně čerpaná hypotéka.

Chcete jen dílčí renovaci?

Požádejte o dotaci ve standardní programu Nová zelené úsporám. Jste-li domácnost s nižšími příjmy, máte nárok na zálohovou dotaci NZÚ Light.

Vyberte si dotaci na míru, zmodernizujte dům a bydlete komfortně a úsporně.

- komerční prezentace -

Autor: Nová zelená úsporám