Poznejte výhody dřevěných briket

Poznejte výhody dřevěných briket

Ekologie, koncentrace těch nejlepších vlastností dřeva a finanční úspora, to jsou hlavní přednosti dřevěných briket. V následujících odstavcích si přečtěte, čím tyto válce a cihličky mezi pevnými palivy vynikají a proč jsou skvělou volbou i pro vaše topeniště.

Brikety dřevěné - Jak šetří životní prostředí?

Recyklace je motto dnešní doby. Dokonale to splňuje využití pilin, hoblin a štěpky, které jsou běžným odpadem na pilách při zpracování čerstvého dřeva. Z této biomasy se vyrábí dřevěné brikety. Při jejich spalování nedochází k znečištění ovzduší škodlivými látkami. Důvodem je, že každý dobrý výrobce dřevěných briket dbá na to, aby surovina neobsahovala žádná lepidla, laky a podobné látky. Současně jde o uhlíkově neutrální způsob vytápění, kdy se do ovzduší neuvolní více oxidu uhličitého, než kolik si strom uložil do svého kmene.

Dřevěné brikety koncentrují nejlepší vlastnosti dřeva

Každý jehličnatý i listnatý strom má své specifické charakteristiky. A tyto vlastnosti se stlačením znásobí v dřevěných briketách. Proto mají dřevěné brikety vyšší výhřevnost a delší dobu hoření či žhnutí než klasické špalky. Válcové i RUF dřevěné brikety můžete bez obav přikládat hned po dovezení k vám domů. Obsahují maximálně 10 % vlhkosti, proto z nich dostanete veškerou energii, kterou v sobě kumulují, aniž by se část spotřebovala na intenzivní odpar vody.

S dřevěnými briketami dokážete ušetřit finance

Mezi přednosti briket dřevěných patří také ušetření rozpočtu domácnosti, obzvláště ve srovnání s topením elektřinou nebo plynem. Oproti dřevu je cena vyšší, ale vyrovnává to čas ušetřený zpracováním a sušením dřeva z průběžné těžby. Také potřebujete méně prostoru na uskladnění. Myslete na včasné pořízení svého oblíbeného paliva v jarních a letních měsících. Prodej dřevěných briket se totiž zintenzivní s prvním ochlazením a přicházejícím podzimem, čímž se zvýší i cena briket a prodlouží se dodací lhůty.

Nakupujte od renomovaných výrobců dřevěných briket

Známé jméno obchodníka s dřevěnými briketami je zárukou kvality. Vyhýbejte se podezřelým nejlevnějším dřevěným briketám. Jejich lisování nemusí být kvalitní a poctivé. Výrobky se mohou rychle rozpadat nebo začít intenzivně hořet, vysoká teplota pak poškozuje topná zařízení. U nekvalitních briket může docházet i k silnému dýmení, které způsobí zanesení krbu a kouřovodů. Místo úspory se dočkáte zvýšení nákladů.

Kde si pořídíte dřevěné brikety?

E-shop Optimtop.cz nabízí jakostní dřevěné brikety. V pohodlí obývacího pokoje si vyberete z mnoha druhů dřeva či jejich směsí lisovaných do válců nebo cihliček. Rozvoz je po celé České republice zdarma. Pokud se budete chtít ještě před samotným nákupem poradit, na infolince na vás čekají ochotní odborníci.