Naděje realitního trhu

Naděje realitního trhu

Kdo pochopil systém, uspokojuje své klienty jako např. PROLUX Consulting Int. s.r.o.

Obdobně jako v USA, kde je desetiletími prověřena funkčnost systému MLS (pozn.: multiple listing service nebo multiple listing system), navazujícími zdroji např. Realtor.com (Rezidential real estate – tj. obytné domy, byty a pozemky), Loopnet.com (komerční nemovitosti, kanceláře, obchody, sklady, pozemky…), stoprocentně funguje v podmínkách realitního trhu České republiky i ASRKM (Asociace spolupracujících realitních kanceláří a makléřů). Touto profesionální formou spolupráce získáváte partnerství s lídry realitního trhu ČR. MLS sjednotil přístup všech subjektů v uzavírání smluv pouze s výhradním zastoupením, následně pak v rámci MLS-ASRKM ctí zásadu této organizace (přičemž není žádoucí, aby prodávající uzavírali smlouvy s více RK najednou, což by mohla výhledově řešit příslušná legislativa ČR). Roztříštěný realitní trh naší republiky se touto formou zceluje a dochází postupně ke vřelé spolupráci, která nahrazuje nekalé soutěže a konkurenci, škodící především klientům.

ASRKM na bázi MLS jednoznačně akceleruje realitní obchody. Samostatní realitní makléři, realitní kanceláře a frachisanti, spojeni nezbytnou vzájemnou důvěrou (kterou současný realitní trh naprosto postrádá), vytváří v rámci ASRKM ideální prostředí pro spolupráci. Právě na neotřesitelném smluvním základu získávají všichni partneři v rámci ASRKM jistotu svých příjmů z realizovaných obchodů. Výše smluvní odměny pro zprostředkovatele je totiž smluvně sjednána ke všem zakázkám dopředu a nedomlouvá se v nejistotě až při realizovaném obchodu, což všem účastníkům poskytuje potřebný klid. Řádná smlouva se tím stává předpokladem vzniku celostátní spolupráce v podobě poptávek klientů a nabídek prodávajících.

Mezi úspěšné členy ASRKM patří např. PROLUX, který svým portfoliem nabídky i poptávky přispívá ke komplexnosti pokrytí těchto vzájemných požadavků.

Pokud tedy nedisponujete dostatečným portfoliem svých nemovitostí, připojte se včas k ASRKM a uspokojte bez nákladů potřeby a požadavky svých zájemců, využitím široké nabídky nemovitostí, kterou ASRKM disponuje.

Zdroj: www.asrkm.cz