Moderní interiéry v bytě

Moderní interiéry v bytě

30.10.2023: Moderní interiéry v bytě jsou stále oblíbenější volbou pro ty, kteří chtějí spojit funkčnost s elegancí a jednoduchým designem. Moderní styl se vyznačuje čistými liniemi, minimalistickými prvky a důrazem na praktičnost. Zde je několik inspirací a tipů, jak vytvořit moderní interiéry.

Barvy jsou důležité

Moderní interiéry často začínají s neutrální barevnou paletou. Bílá, šedá, hnědá a černá jsou běžné barvy v moderním designu. Tyto barvy vytvářejí čistý a vzdušný dojem. Například interiérové studio Interiéry Janků rádo kombinuje právě zmíněné šedé a bílé barvy k vytvoření moderního interiéru.

Moderní byty se často zaměřují na otevřený prostor a spojení kuchyně, obývacího pokoje a jídelny. To vytváří dojem prostoru a umožňuje lepší komunikaci mezi členy rodiny a hosty.

Nábytek a umělecká díla

Vybírejte nábytek s jednoduchými liniemi a minimálním zdobením. Minimalistický nábytek dává prostoru moderní a uklizený vzhled. Kovové detaily, jako jsou nerezová ocel nebo mosaz, spolu se sklem jsou běžné v moderním designu. Tyto materiály dodávají do interiéru eleganci a lesk.

Umělecká díla a fotografie mohou přidat osobní dotek do moderního interiéru. Zavěste na stěny abstraktní obrazy nebo snímky z cest, které vás inspirují. Moderní design zdůrazňuje uklizenost a minimalismus. Udržujte prostor organizovaný a minimalizujte nepotřebné předměty.

Osvětlení

Moderní byty často využívají skryté osvětlení a LED světla, která mohou měnit barvy a intenzitu. To umožňuje vytvořit různé atmosféry v různých částech bytu. Moderní lustry a závěsná svítidla jsou často nápadnými centrálními body v místnosti. Výběr svítidel v minimalistickém designu s kovovými, skleněnými nebo geometrickými tvary může dodat do interiéru moderní vzhled. Stojací lampy jsou praktickým způsobem, jak dodat světlo do konkrétních oblastí a zároveň mohou sloužit jako designový prvek. Vyberte si stojací lampu s moderním designem, která se hodí k celkovému vzhledu místnosti.

Moderní ložnice

Moderní ložnice obvykle používají neutrální barvy, jako je bílá, šedá a hnědá. Tyto barvy vytvářejí klidnou atmosféru. Můžete však přidat do ložnice některé barevné akcenty, jako jsou polštáře, deky nebo obrazy. Nízká postel je typickým prvkem moderní ložnice. Jednoduchý rám postele a nízký matracový rošt přidávají do místnosti lehkost a minimalismus. Moderní ložnice obvykle obsahují minimální dekorace. Zde platí pravidlo "méně je více". Zkuste několik vybraných dekorativních prvků, jako jsou umělecká díla, zrcadla nebo rostliny.

Foto: pixabay.com

- komerční prezentace -

Zdroj: INTERIÉRY JANKŮ