Jak na bezpečí? Pomůžou vchodové bezpečnostní dveře do domu

Jak na bezpečí? Pomůžou vchodové bezpečnostní dveře do domu

22.6.2023: Mít správně zabezpečený dům před lupiči a dalšími nezvanými návštěvníky je často oříšek, který málokdo rozlouskne. A někteří se o to ani nesnaží, protože jim to nepřijde důležité. To, že člověk žije ve spořádáné ulici neznamená, že se vám lupiči nevyhnou.

A lidé také zapomínají na jednu důležitou věc – a sice to, že částka, kterou jim pojišťovna v případě vloupání zaplatí, vychází z úrovně zabezpečení jejich nemovitosti. V případě pojistné události totiž platí, že čím více zabezpečený dům máte, tím větší částku za ukradené věci dostanete.

Kromě toho má vyšší úroveń zabezpečení ještě jednu docela podstatnou výhodu. Zásadně snižuje riziko, že k samotné krádeži vůbec dojde. Díky zabezpečenému domu se vám bude dobře spát, užijete si bezstarostné dovolené a získáte potřebný pocit bezpečí. A to už za to stojí.

Pojištění domu je základ

Nechat si adekvátně pojistit svůj dům či chalupu je to nejjednodušší, co pro klid své duše můžete udělat. Kamerový systém nebo zajištěná okna sice představují velkou překážku, avšak ne nepřekonatelnou. A proto je potřeba mít sjednané dobré pojištění domu.

Spolehněte se na vchodové bezpečnostní dveře do domu

Případného zloděje můžete odradit už u vchodových dveří do domu. Stačí, aby bylo na první pohled zřejmé, že se nejedná o jen tak ledajaké dveře, ale o vchodové dveře do domu. Na těch si totiž naprostá většina zlodějů vyláme zuby a moc dobře to ví. Proto si raději předem rozmyslí, jestli se o jejich překonání vůbec budou pokoušet.

Ideální vchodové dveře do rodinného domu by tak měly mít bezpečnostní třídu 3, která představuje dostatečné zabezpečení vašeho domu. Dveře s touto třídou není možné překonat pomocí běžných nástrojů, které s sebou lupiči nosí. Nepomůže šroubovák, páčidlo ani vrtačka.

Takové vchodové dveře do rodinných domů mají často pevné ocelové jádro, které je schováno do populárního dřevěného dekoru. Seženete tak vchodové dveře do domu zlatý dub, bílé vchodové dveře do domu nebo třeba populární antracit.

Co se týče velikosti, tak standardně koupíte vchodové dveře do domu 80 cm nebo 90 cm. Předem si proto raději přeměřte, jakou velikost mají vaše stávající dveře. Pokud plánujete rekonstrukci a můžete prostor pro dveře zvětšit, určitě zvažte i tuto možnost a pak už jen vyberte správné rozměry.

-komerční prezentace-

Zdroj: www.htdvere.cz

Autor: HT Dveře s.r.o.