Franšízing? V Česku už běžný pojem

Franšízing? V Česku už běžný pojem

Podnikání formou franšízingu se v Česku stává oblíbeným podnikatelským konceptem, ke kterému se přiklání stále více lidí.

Podnikání formou franšízingu se v Česku stává oblíbeným podnikatelským konceptem, ke kterému se přiklání stále více lidí. Navíc počet franšízových systémů u nás pořád roste a přicházejí nové. Na několik otázek týkajících se franšízy v realitní síti jsme se zeptali Tomáše Satrapy, Generálního ředitele Coldwell Banker pro Českou republiku.

I. Kolik máte nyní poboček?

Do října 2011 jsme otevřeli 15 realitních kanceláří, které pokrývají téměř celou ČR. Nejvíce poboček máme prozatím v Praze, celkem čtyři a následuje Brno se třemi. S potenciálními franšízanty vedeme pečlivá a velmi důkladná jednání. Potřebujeme se navzájem poznat a ujistit se, že obě strany mají shodné cíle a představy o partnerství. Pouze v tomto případě, bude spolupráce efektivní a přínosná.

II. Plánujete do konce roku otevřít další? Kde?

Připravujeme otevření tří kanceláří a s dalšími partnery dokončujeme jednání o podmínkách udělení licence. Pokud se ptáte na konkrétní lokality, jedná se zejména o krajská a okresní města.

III. Jaké plány máte na příští rok?

V příštím roce se budeme soustředit na další růst sítě a počítáme s otevřením 30 nových poboček. Neméně důležitým cílem je stabilizace a rozvoj již otevřených kanceláří. Z pohledu marketingové komunikace bude příští rok ve znamení budování širšího povědomí o značce mezi koncovými klienty.

IV. Jaké máte s franchisingem cíle v ČR?

Zapojování se do realitních franšízových sítí vidíme jako nezastavitelný trend. Pro nás je tedy jasným cílem zdůraznit výhody a principy spojení se silnou a tradiční značkou, kterou Coldwell Banker představuje. Vycházíme z více jak stoleté tradice na trhu s působností ve více než 50 zemích.

Jedním z našich hlavních cílů v ČR je získání 20% podílu na realitním trhu, a to v horizontu 3 let. Celkový počet našich kanceláří plánujeme mezi 80 – 110. Všechny kanceláře ale musí být naprosto funkční. Prioritou pro nás není kvantita, ale kvalita.

V říjnu 2011 jsme se stali členy Asociace realitních kanceláří, se kterou spolupracujeme i na legislativních změnách realitního oboru, např. přesunutí realitní činnosti ze živnosti volné do živnosti vázané, stejně jako je tomu např. na Slovensku, tedy s nutností praxe a prokazatelných znalostí v oboru realit.

Více informaci najdete na www.coldwellbanker.cz.

Zdroj: www.coldwellbanker.cz